Gitarist Jurgen Burdorf (1980) is een productief en veelzijdig musicus.
In Jurgens wereld zijn er geen grenzen tussen genres en is alle muziek het bestuderen waard.
Toen hij op negenjarige leeftijd voor het eerst Mark Knopfler (Dire Straits) hoorde, besloot hij gitaar te gaan spelen. Andere gitaarvoorbeelden zijn Bill Frisell, Steve Lukather en Eef Albers. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar heeft zich nooit blindgestaard op één muziekstijl.
Als veelgevraagd freelance gitarist speelde Jurgen indiepop met Janne Schra (album, tour en ook in DWDD), gecomponeerde muziek van oa Oene van Geel, Chiel Meijering en Steven Kamperman bij Holland Opera, country in een tributevoorstelling aan Dolly Parton (ook op mandoline), jazz in de voorstelling ‘From Sammy With Love’ en latin in de theatershow ‘On Your Feet’. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar muziek van Béla Bartók en Olivier Messiaen.
Jurgen heeft sinds 2016 vier studio-albums onder eigen naam uitgebracht, Opening Lines (2016), Straight Up Guitar (2017) en Picking Up Steam (2018) en..

In oktober 2020 verscheen Jurgens vierde studio-album, Rhombus.
Het album werd unaniem lovend ontvangen door oa Maxazine: ‘Een meer dan uitstekend album, top!’, Gitarist: ‘Band en productie zijn ijzersterk’, MusicMaker: ‘een fusionalbum om mee te pronken’ en ioPages: ‘uiterst onderhoudend’.
Door de zeeën van tijd die ontstonden door de coronacrisis in van voorjaar 2020, is het album rijk en gevarieerd geworden en is Jurgens zeggingskracht als gitarist en componist flink gegroeid.
Rhombus is pittig en energiek en Jurgen grijpt de kans om af en toe flink uit te pakken.
Daarbij wordt hij zoals voorheen uitstekend ondersteund door toetsenist Tico Pierhagen, bassist Hugo den Oudsten en drummer Willem Smid. Ook percussionist Gijs Anders van Straalen is op een aantal nummers prominent aanwezig.
Tijdens het CD-release concert werden het live album Live At The Villa opgenomen en een TV-special gefilmd, die te zien is op Stingray DJAZZ.

Recensenten schreven over Picking Up Steam (2018):
‘A juicy set of fusion tunes’ with ’terrific musicianship and memorable melodies’. – Allboutjazz.com
‘Burdorf is een zeer begenadigd gitarist die liefhebbers van instrumentale gitaarmuziek ongetwijfeld gaat betoveren.’ – Festivalinfo.nl
‘Opmerkelijke internationale allure’ – Heaven Magazine
Een ‘groot gitaartalent’ dat ‘moeiteloos schakelt van een hard bluesy geluid naar ingenieuze jazzlicks’ – Bluesmagazine.nl

Ter promotie van het album was Jurgen te gast in de radio-programma’s Co Live! (Co de Kloet, NPO Soul en Jazz), Jazzmeeting (Cynthia Thijs, Radio Hengelo) en JazzMyAzz (Frank Ong Alok, B-FM). Ook werden er nummers van het album gedraaid op de Concertzender en Sublime FM (Dutch Jazz).
Op het album wordt Jurgen bijgestaan door Tico Pierhagen op toetsen, Hugo den Oudsten op basgitaar en Willem Smid op drums. Op vijf nummers is percussionist Gijs Anders van Straalen te gast en op de uitsmijter van het album, een heus countrynummer, steelt pedalsteel-speler André Sommer de show.
Het album is in twee dagen opgenomen in de beroemde Wisseloordstudio’s te Hilversum.
Het technisch team is al drie albums ongewijzigd met Tom Gelissen als opname- en mixtechnicus en kersverse Grammy-winnaar Bastiaan Kuijt als masteringtechnicus.

Ook live is de Jurgen met zijn Jurgen Burdorf Band volop in ontwikkeling, zo speelde de band op Jazz In Duketown in 2016 en 2018 en in 2017 op Red Light Jazz in Amsterdam.

Recensenten schreven over de eerdere albums:
‘Al met al is ‘Straight Up Guitar’ een CD met prachtig uitgewerkte composities en zal zeker in de smaak vallen bij luisteraars die ook CD’s of Elpees van Steve Lukather, maar ook Mark Knopfler in de collectie hebben.’, ‘Burdorf is een begenadigd gitarist en goed in staat om een heel album als solist te vullen. De muziek blijft boeiend en verveelt geen moment.’, ‘Als Europese muzikant hoef je niet onder te doen voor Amerikanen, laten deze mannen horen.’, ‘Een puik, lekker klinkend laid-back gitaaralbum’ , ‘gierende solo’s’ en ‘aanstekelijke composities’. ‘Burdorf is niet alleen een technisch begaafd gitarist met ook nog eens een lekker geluid, maar hij heeft ook 10 knappe composities geschreven met veel afwisseling en welluidendheid.’
Daarnaast is er aandacht voor de albums geweest in het magazines ioPages en Heaven.

Guitarist Jurgen Burdorf