Jurgen Burdorf Band 2020: vlnr Willem Smid, Tico Pierhagen, Hugo den Oudsten, Jurgen Burdorf
De Jurgen Burdorf Band bestaat uit Jurgen Burdorf (gitaar en composities), Tico Pierhagen (toetsen), Hugo den Oudsten (basgitaar) en Willem Smid (drums).

Tico Pierhagen is sinds Jurgens eerste album Opening Lines een vaste waarde in de band. Hij speelt rhodes en hammondorgel. Tico studeerde aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Portsmouth, Engeland.
In 2011 kwam zijn eerste album uit, Tico Pierhagen en Aguabajo, dat hoofdzakelijk in Colombia werd opgenomen met gerenommeerde Colombiaanse muzikanten. Het album werd zowel in Colombia als in Europa goed ontvangen.
Tico werkte samen met de Amerikaanse gitarist Richard Smith aan het succesvolle album Tangos. Dit album stond hoog in diverse jazzcharts.
In 2016 werd de prestigieuze Colombiaanse prijs Fondo Mixto de Cultura aan Tico toegekend. Hiermee werd zijn bijdrage aan het culturele leven in Colombia door de overheid erkend.

Hugo den Oudsten speelt al een jaar of 20 samen met Jurgen in diverse bezttetingen. Ze kennen elkaar van hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar Hugo zijn mastergraad behaalde. Hij is een creatieve bassist met een duidelijke eigen visie en stijl. Hij speelde met Alain Clark, Michiel Borstlap, The Ploctones, The Three Degrees, Ntjam Rosie, Sven Hamond en New Cool Collective.
Hij maakte deel uit van de bands van Teus Nobel (Liquid Music), Shirma Rouse, iET, Mary Davis, Jr., Kim Hoorweg en de Wicked Jazz Sounds Band.
Op dit moment maakt hij deel uit van de bands van Sabrina Starke, Jelle Amersfoort en Ruben Hein.

Willem Smid begon op zijn negende met drummen en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam.
Sinds zijn afstuderen in 2007, is hij een veelgevraagde sessiedrummer in het pop- en jazzcircuit. Hij tourde over de hele wereld met trompettiste Saskia Laroo, in de VS, Braziliƫ, Zimbabwe, Oman, Japan en Mexico.
Hij speelde jarenlang bij de band Souldada.
Momenteel speelt hij in de theatertours van zanger Jelle Amersfoort, met zijn eigen band Amsterdam Saints en met de succesvolle zangeressen van Ogene.