Tourdata najaar 2018

De komende maanden gaan we regelmatig optreden, door het hele land.
– Zondagmiddag 23 september in Rue de la Gare in Emmen
– Zondagmiddag 21 oktober in Miles in Amersfoort
– Donderdagavond 8 november in Hofman in Utrecht
– Vrijdagavond 30 november in Parkvilla in Alphen a/d Rijn, tijdens het eerste Alphense Jazzrock/Fusion-festival. Andere acts zijn bassiste Simone Croes en gitarist Richard Hallebeek.

We hebben er veel zin in en zien je graag bij de komende optredens!

Bij deze een voorproefje, opgenomen tijdens ons optreden op Jazz In Duketown op 19 mei:

Theatertour Sjors van der Panne

Komend seizoen gaat Jurgen op tour met zanger Sjors van der Panne.
Sjors brak in 2014 door met zijn deelname aan The Voice Of Holland en is een rijzende ster in de wereld van het Nederlandstalige theaterlied. Met Hubert-Jan Horrocks (piano), Michelle Courtens (cello) en Janco van der Kaaden (percussie), die al langer Sjors’ begeleiders zijn. Het belooft een mooie tour te worden, met 35 optredens door het hele land.
Kijk voor meer info op de speellijst.

Jazz in Duketown en Co Live


Op 19 mei speelde Jurgen met zijn band op Jazz in Duketown te Den Bosch. Met Tico Pierhagen op toetsen, Hugo den Oudsten op basgitaar en Willem Smid op drums.
Het was een fijn optreden met veel nummers van het nieuwe album Picking Up Steam en favorieten van de eerste twee albums.
Er was veel publiek en we kregen veel enthousiaste reacties, bedankt Den Bosch!

Voor de thuisblijvers was er op 19 mei ook genoeg te beleven, Jurgen was een uur lang te horen in het programma Co Live, op NPO Soul & Jazz. Jurgen en presentator Co de Kloet hadden een goed gesprek en daarnaast werd er veel muziek gedraaid. Naast nummers van het nieuwe album Picking Up Steam, kwamen er tracks voorbij van Eef Albers, Bill Frisell en Flim and the BBs. Het was erg leuk om te gast te zijn in dit programma en hopelijk is dat te horen!

De uitzending is terug te horen via deze link: Co Live 19 mei 2018.

Co de Kloet en Jurgen Burdorf
Presentator Co de Kloet (l) en Jurgen Burdorf (r)

Review op Festivalinfo.nl

De zomer begint goed met een fraaie recensie van Picking Up Steam op Festivalinfo.nl. Het album krijgt 3,5 sterren.
Om maar met de deur in huis te vallen: ‘Burdorf is een zeer begenadigd gitarist die liefhebbers van instrumentale gitaarmuziek ongetwijfeld gaat betoveren.’ en ‘het album klinkt kraakhelder en doordat de songs redelijk puntig zijn heeft Burdorf al snel je aandacht gewonnen.’
‘Doordat Burdorf een lekkere dosis rock aan zijn jazzy licks knoopt is Picking Up Steam een album dat zelfs op sommige momenten ook bij liefhebbers van Joe Satriani, Steve Vai of Steve Lukather in de smaak zal vallen.’
Een goed verhaal, waar we uiteraard erg blij mee zijn!

Lees de hele recensie op festivalinfo.nl: Klik hier

Review op Bluesmagazine.nl

Weer een mooie recensie voor Picking Up Steam, ditmaal op Bluesmagazine.nl.
Recensent Peter Marinus spreekt van een ‘groot gitaartalent’ dat ‘moeiteloos schakelt van een hard bluesy geluid naar ingenieuze jazzlicks’. En Jurgen speelt solo’s die zowel ‘rauw schroeiend klinken als messcherp priemend’. Leuk dat AndrĂ© Sommer speciaal wordt genoemd, hij levert in het nummer Watching The Grass Grow ‘prachtig pedal steelwerk af’.
Lees de hele recensie op bluesmagazine.nl: Klik hier